Marielle Schipperen

Gedragsverandering blijft mij uitdagen

Gedragsverandering is het moeilijkste wat er is. Het blijft mij uitdagen om kritisch naar mijn werk en het werkveld van gezondheidsbevordering te kijken. Gezondheid is niet maakbaar maar wel beïnvloedbaar. Samen met mijn opdrachtgevers wil ik mensen uitdagen die invloed beter te benutten.

Continu leren

Ik daag mezelf uit te blijven leren door het volgen van trainingen en conferenties. De inspiratie voor mijn werk haal ik onder andere uit de boeken van Reint-Jan Renes, Stephen Covey en Wouter Hart Thema’s als eenzaamheid en armoede intrigeren me. Boeken als Kiezen en Verbonden blijven en Schaarste geven me daarbij nieuwe inzichten.

Daarnaast organiseer ik de zakelijke leeskring Public Health en meetups. Meetups zijn inspiratiebijeenkomsten waarvoor ik een thema en gastspreker zoek. Naast een inhoudelijke injectie is het een informeel netwerkmoment. Altijd een feestje om te organiseren. Hier vind je meer informatie.

Waar komt mijn fascinatie vandaan?

Al jong interesseerde ik me voor gezondheid. Daarom ben ik gestart met een studie fysiotherapie. Ik wilde meer weten over het menselijk lichaam. Vanuit mijn studie gezondheidswetenschappen leerde ik meer over preventie en volksgezondheid.

Al snel merkte ik dat mijn kracht zit in organiseren en coördineren van projecten binnen de gezondheidsbevordering. Dat doe ik sinds 2006 binnen organisaties zoals gemeenten en GGD’s.

Brede kijk op gezondheid

Bij gezondheid denken veel mensen aan voeding en beweging. Belangrijk natuurlijk maar er is zoveel meer. Vooral onderwerpen als zingeving, mentale fitheid en sociale contacten zie ik als belangrijk onderdeel van gezondheid. Ook interesseer ik me voor projecten rondom laaggeletterdheid en zorg, een actueel thema momenteel.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk mijn curriculum vitae voor meer informatie. Op LinkedIn staan diverse referenties.

Ik ben een fervente twitteraar en vind het hartstikke leuk je op Twitter te ontmoeten.

Neem contact met me op om verder kennis te maken.